De Droomtrein

Doe je ogen dicht, adem diep in en weer uit.
Adem in en weer uit.

In de verte komt een trein aanrijden; het is jouw eigen droomtrein. Deze trein brengt jou waar je maar heen wilt. Langzaam komt hij steeds dichterbij.

Eindelijk stopt hij en de deuren gaan open. Stap maar in en zoek een mooi plekje. Zit je lekker? Wat zie je allemaal? De trein gaat wat sneller rijden, je wiegt lekker heen en weer terwijl je uit het raam kijkt. Ineens schiet de trein door een prachtig felgekleurde regenboog en ben je opeens in een betoverend landschap.

De trein vermindert vaart en stopt. De deuren gaan open en je stapt uit. Je bent in een heel speciaal land; snoepjesland. Alles wat je ziet is gemaakt van snoep, de bomen, de bankjes, de schommels… En het water, dat is gemaakt van chocoladesaus. Je kijkt om je heen en je besluit  een hapje van een bankje te nemen, hmmm lekker. Waar smaakt het naar? Terwijl je geniet van het hapje dat je net genomen hebt, zie je dat het bankje weer helemaal heel is. Wow alles wat gegeten wordt groeit weer terug.
Je loopt verder en je ziet kinderen zwemmen in het chocolademeer, je besluit ook een duik te nemen. Jullie spatten elkaar nat en snoepen ondertussen van de chocolade. Wat is dat genieten.
Na een tijdje besluit je er weer uit te gaan. Zodra je uit het water stapt ben je weer schoon. Je loopt een berg op en je kijkt uit over heel snoepjesland, wat een prachtig kleurrijk gezicht.

De zon gaat langzaam onder, in de verte hoor je het fluitje van de trein; het is tijd om te gaan. Je loopt naar de trein en stapt in. Je draait je nog één keer om en kijkt naar snoepjesland. Wat was het fijn. De trein stoomt rustig verder en brengt je weer terug naar het station. Als je weer op het perron staat draai je je om; de trein is al weg…maar morgen zal hij weer klaarstaan om je weer naar andere mooie werelden te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s