Over mij

“Selina is een lieve rustige vrouw die heel goed kan luisteren en altijd onbevooroordeeld probeert naar een oplossing / gegrip voor elkaar te zoeken. Doordat ze zo is voel je je als kind maar ook ouder altijd veilig om alles te kunnen zeggen en ben je blij dat je haar gevonden hebt. Zoals mijn dochter zei: Selina is een cadeautje die een ieder zich zou moeten gunnen!”
– Anuska, moeder van Zoë

Ik ben Selina van den Brink, getrouwd met Jasper en de trotse moeder van onze twee kinderen.

Uit ervaring weet ik dat het leven soms best heel erg ingewikkeld kan zijn. En dat je je soms ontzettend onzeker en eenzaam kunt voelen. Ik ben altijd al een gevoelsmens geweest. Zolang als ik mij kan herinneren kwamen verschillende emoties bij mij meer binnen dan bij mijn leeftijdgenoten. Ik kon intens genieten van mooie of fijne momenten, maar ik kon ook verschrikkelijk verdrietig zijn. Door mijn spontaniteit en lach op mijn gezicht ging men geregeld voorbij aan het verdriet dat zich in mij schuilde. Ik was ook vatbaar voor de emoties van de ander. Voelde ik mij ineens heel zwaarmoedig, terwijl ik mij een paar minuten daarvoor nog licht en blij had gevoeld. Ik beleefde alles zo intens en raakte soms overspoeld door mijn eigen emoties. Ik heb mij hierdoor vaak “anders” gevoeld.
Inmiddels begrijp ik mijzelf zoveel beter. Het feit dat ik alles versterkt binnen krijg brengt af en toe nog steeds de nodige uitdagingen met zich mee, maar ik kan ik steeds beter met mijn gevoeligheid omgaan. Ik vind het een hele mooie eigenschap; een eigenschap die mij in staat stelt om mij te verbinden met andere mensen. En een waar ik altijd op kan terugvallen bij het nemen van beslissingen.

Na het overlijden van mijn moeder brak een zware tijd aan. Ik was net moeder geworden van mijn dochter toen ik afscheid moest nemen van mijn eigen moeder. Ondanks het grote verdriet en het gemis heeft het mij ook geleerd om te doen waar ik gelukkig van word. Het leven is te kort om dat niet te doen.

Dus toen mijn baan als sociaal pedagogisch hulpverlener op de dagbehandeling (voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek) door reorganisaties wegviel, heb ik besloten mijn hart te volgen. Ik heb dit werk jarenlang met ontzettend veel plezier en passie gedaan, maar ik wilde al lange tijd coach worden en een eigen praktijk opstarten. Eindelijk durfde ik die stap nu te zetten.

Ik ben in mei 2015 begonnen aan de opleiding kindercoaching voor professionals aan het Atma instituut. En sinds juni 2016 ben ik officieel kindercoach.
Mijn kracht is dat ik zonder oordeel luister naar jouw verhaal; alles mag er zijn. Soms is het gewoon heel fijn om te weten dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik geloof dat iedereen alle antwoorden en oplossingen in zichzelf weet te vinden, ik begeleid je er alleen naar toe.

Ik hoop een ieder van jullie te mogen ontmoeten.

Ik vertrouw op jou, vertrouw jij op mij?